SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Saltholmens Båtägareförening
Vakthållning

Föreningen organiserar bevakningen i hamnen under säsong. Det är helt avgörande att alla båtägare,  både medlemmar och icke medlemmar, ställer upp och tar sitt vaktpass. Lång erfarenhet från många hamnar visar tydligt att bevakningen gör nytta. Stölder och skadegörelse är väsentligt mindre om busarna vet att det finns vakter i hamnen. Både bilar och båtar behöver vår tillsyn.

 
Så här fungerar det att vakta en vaktnatt:
  • Vilken dag du har vakt framgår av schemat.
  • Vaktpasset är kl 21-06
  • Om angiven dag inte passar dig, anteckna på lista i vaktlokalen vilken dag du byter till
  • Nyckel till vaktlokalen är samma som till toaletterna
  • Om du inte har nyckel, använd kodlåset. Koden kan du få av annan medlem eller genom att ringa vaktchefen Claes Edenberg.
  • Vad du skall göra under passet framgår av vaktinstruktionen och ytterligare i vaktpärmen

De som ställer upp på detta sätt, och vaktar en hel natt, under sommartid, från 21.00 till 06.00, får tio lottchanser. För att få dessa lottchanser behöver du skriva en vaktrapport i vaktpärmen som ligger på bordet i vaktlokalen. Om du vill vakta en annan natt, så kan du göra det.

 

Om flera avser att vakta samma natt så är det förstås helt OK. Vi vill ju helst inte vakta ensamma. Det båtplatslag som fått en viss natt tilldelad har dock företräde, så om det blir för många en viss natt så får de som tillhör båtplatslaget vakta, och de som inte tillhör båtplatslaget får välja en annan natt. 

 

Så här fungerar det att vakta en vaktrunda:
 

Du kan välja att begränsa din insats genom att gå en vaktrunda! Det tar en timme. En runda innebär att du går över hela yttre och inre Saltholmshamnen. Du går varje brygga och kollar hur det ser ut med varje båt. Vintertid går du mellan alla upplagda båtar och du tittar till mastskjul, bodar och hus. (Tag på halksäkra skor; anpassa efter väder!)

 

Om du väljer att gå en runda mellan kl 21.00 och 24.00 så får du en lottchans! Om du väljer att gå en runda mellan kl 00.00 och 06.00 så får du två lottchanser! För att få en lottchans behöver du skriva en vaktrapport i vaktpärmen som ligger på bordet i vaktlokalen. Notera att lottchansen bara är tänkt som en bonus. Vi vaktar för att vi har en gemenskap i hamnen där vi alla har intresse av att se efter varandras egendom och vårt gemensamma. Tänk på att det är särskilt viktigt att vi går vaktrundor också mitt i natten. Alla vaktrundor och insatser är dock välkomna! Att gå en vaktrunda blir en insats för allas bästa, och därtill en liten promenad med havsluft. Du behöver inte nödvändigtvis planera in en vaktrunda i förväg. Om du en kväll tänker att det skulle passa att titta till din egen båt, eller att det skulle vara skönt att ta en tur, så kan du kolla i kalendern i Coboats om det också passar att du går en vaktrunda. Kanske är du väldigt morgonpigg en viss morgon, eller så har du kanske svårt att sova en viss natt? Kanske vill hunden röra på sig? Då kan det också passa med en vaktrunda. Vi hjälps åt utifrån våra olika styrkor, morgonmänniskor, kvällsmänniskor, nattmänniskor och alla andra.  

 
Snälla! Ställ upp och ta din del av jobbet för allas bästa.

– OBS: Oavsett vilken typ av vaktning du gör. För att bekräfta att du vaktat behöver du först genomföra din vaktning, och sedan fylla i en vaktrapportblankett. De finns i vaktlokalen. Avsluta genomförd vaktning genom att fylla i blanketten i vaktpärmen.