SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Saltholmens Båtägareförening
Bli medlem i Saltholmens Båtägareförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Saltholmens båtägareförening!

Vi organiserar båtplatsinnehavarna i de två Saltholmshamnarna, vid spårvagns ände, skärgårdens början, Bosse bagarens bullar, och den saltaste badplatsen i fastlandsgöteborg!

 

Välkommen att bli medlem!  (Klicka på röda knappen till höger! Mer information i menyn [Medlem] ovan.)

Hamndag 4 maj
2024-04-04 17:26

Lördag 4 maj kl 10-14 har vi Hamndag.

 

Styrelsen är på plats vid vaktlokalen för att prata med medlemmar. Du kan även hämta ut din SBF-dekal.

 

Vi bjuder förstås på fika.

 

Välkomna!

 
 
Medlemskort SBF
2024-03-18 10:26
Så här inför årsmötet, som är på torsdag 21 mars kl 18.30 i Sjöräddningens lokaler i Långedrag, har det kommit fråga om hur medlemmarna får tag på medlemskortet. 
 
Medlemskortet är digitalt. För att få fram medlemskortet behöver du ladda ner appen. Den heter "SportAdmin MedlemsApp" Ikonen för appen ser ut som en pojke med vit tröja och vitt pannband på matt grön bakgrund.
 
När du öppnar appen, och lagt till den info om dig själv som efterfrågas, skall du leta efter en meny. Den kan se olika ut i olika telefoner, men leta efter tre horisontella streck, kanske uppe till vänster i appen. Klicka på de tre strecken så syns menyn och ett av valen är medlemskort.
 
Du får ett tillfälligt lösenord från systemet via sms första gången du loggar in. 
Vaktning – ny möjlighet!
2023-09-04 11:21

Styrelsen beslutade den 29 augusti att komplettera nuvarande vaktsystem. Syftet med kompletteringen är att få fler båtplatsinnehavare att vakta, och därigenom en säkrare hamn.

– Vaktnatt

 

Sedan länge har vi ett vaktsystem som innebär att var och en av alla båtplatsinnehavare vaktar enligt vaktschema. En vaktnatt innebär vaktning med ronder från 21.00 till 06.00.

 

De som ställer upp på detta sätt, och vaktar en hel natt, under sommartid, från 21.00 till 06.00, får tio lottchanser. För att få dessa lottchanser behöver du skriva en vaktrapport i vaktpärmen som ligger på bordet i vaktlokalen. Om du vill vakta en annan natt, så kan du göra det.

 

Om flera avser att vakta samma natt så är det förstås helt OK. Vi vill ju helst inte vakta ensamma. Det båtplatslag som fått en viss natt tilldelad har dock företräde, så om det blir för många en viss natt så får de som tillhör båtplatslaget vakta, och de som inte tillhör båtplatslaget får välja en annan natt. 

– Vaktrunda

 

Den nya möjlighet som styrelsen beslutat innebär att du kan välja att begränsa din insats genom att gå en vaktrunda! Det tar en timme. En runda innebär att du går över hela yttre och inre Saltholmshamnen. Du går varje brygga och kollar hur det ser ut med varje båt. Vintertid går du mellan alla upplagda båtar och du tittar till mastskjul, bodar och hus. (Tag på halksäkra skor; anpassa efter väder!)

 

Om du väljer att gå en runda mellan kl 21.00 och 24.00 så får du en lottchans! Om du väljer att gå en runda mellan kl 00.00 och 06.00 så får du två lottchanser! För att få en lottchans behöver du skriva en vaktrapport i vaktpärmen som ligger på bordet i vaktlokalen.

 

Notera att lottchansen bara är tänkt som en bonus. Vi vaktar för att vi har en gemenskap i hamnen där vi alla har intresse av att se efter varandras egendom och vårt gemensamma. Tänk på att det är särskilt viktigt att vi går vaktrundor också mitt i natten. Alla vaktrundor och insatser är dock välkomna!

 

Att gå en vaktrunda blir en insats för allas bästa, och därtill en liten promenad med havsluft. Du behöver inte nödvändigtvis planera in en vaktrunda i förväg. Om du en kväll tänker att det skulle passa att titta till din egen båt, eller att det skulle vara skönt att ta en tur, så kan du kolla i kalendern i Coboats om det också passar att du går en vaktrunda. (Du måste inte skriva in i Coboats-kalendern att du avser att ta en vaktrunda, men du får göra det om du vill och kan.) Kanske är du väldigt morgonpigg en viss morgon, eller så har du kanske svårt att sova en viss natt? Kanske vill hunden röra på sig? Då kan det också passa med en vaktrunda. Vi hjälps åt utifrån våra olika styrkor, morgonmänniskor, kvällsmänniskor, nattmänniskor och alla andra.  

 

– OBS: Oavsett vilken typ av vaktning du gör. För att bekräfta att du vaktat behöver du först genomföra din vaktning, och sedan fylla i en vaktrapportblankett. De finns i vaktlokalen. Avsluta genomförd vaktning genom att fylla i blanketten i vaktpärmen.

BLI MEDLEM