Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Saltholmens Båtägareförening
Grefab förlorar process om stolpar i Saltholmen
2020-02-12 11:49
När vår hamn byggdes om 2006 sattes hundratals nya stolpar. Det visade sig sedan att en del av dessa inte var korrekt impregnerade och därför inte tålde saltvatten. Sedan 2016 har Grefab drivit en juridisk tvist med leverantören om ersättning. Nu har Grefab i förlorat målet i skiljenämnden och blir då utan ersättning samt skyldig att betala egna och motpartens processkostnader på 5,6 miljoner. Läs mer i GT (där vår ordförande uttalar sig kort) och GP.

SBF:s styrelse anser naturligtvis att dessa kostnader inte skall belasta båtägarna. Vi fortsätter att bevaka frågan.
Elektroniska medlemskort
2020-01-27 17:05
Vi går nu över till elektroniska medlemskort, som vi tror är smidigare att hantera för de flesta medlemmar. Någon tid efter att du betalat medlemsavgiften får du ett mail med en pdf-fil som du sparar i din smartphone och visar upp vid behov. För den som inte kan eller vill använda smartphone så hjälper vi till med en annan lösning, kontakta registeransvarige Claes Martinson (se under Kontakt).
Årsmöte 2020
2020-01-27 13:15
Årsmötet äger rum 3 mars kl 18:30 i Frölunda kulturhus. Kallelse kommer med epost till medlemmarna. Årets föredrag blir av Ove Thorin, som berättar om digitala sjökort på dator och surfplatta.
Parkering i oktober
2019-10-07 11:09
Förra året lyckades vi få en avgränsad yta på Aspholmen där det var tillåtet att parkera i oktober. Styrelsen har jobbat för en liknande lösning i år, men beslutet har av olika skäl dragit ut på tiden. Hoppas att vi kan få beslut och verkställighet som vi hinner ha någon nytta av...